koriandr celý: 1/2 šálku
kumín/římský kmín celý: 1/4 šálku
černý pepř celý: 2 čajové lžičky
fenykl celý: 1 čajová lžička
kardamom: 6 zelených tobolek
hřebíček: 10 ks
125 ml semoliny (speciální druh hrubé
krupice, k dostání ve zdravé výživě)
2 lžíce ghí
¼ l vody
1 šalotka nebo malá cibule
½ cm plátek zázvoru
½ lžičky hořčičných semínek
5 ks kešu oříšků
15 – 20 rozinek
cca ½ lžičky soli
kvalitní mléko: 2 šálky
kurkuma mletá: 3/4 čajové lžičky
roztlučený černý pepř: 1/2 čajové lžičky
skořice celá: 2-3 cm
strouhaný zázvor: 1 čajová lžička
kokosový olej: 1 čajová lžička
1/3 lžičky celých nebo lehce rozemletých koriandrových semínek
1/3 lžičky fenyklových semínek
1/3 lžičky římského kmínu
1 šálek vody
hrušky zelené tvrdší 4 ks
hřebíček 1/4 čajové lžičky
skořice mletá 1/4 čajové lžičky
kardamom 6 a více tobolek
zázvor mletý 1/4 čajové lžičky
muškátový oříšek nastrouhaný - troška
badyán 2 a více cípů
šafrán 2-3 blizny
sekané mandle - hrst
póha (rýžové vločky)
voda
sůl
koriandrové listy (popř. jiné zelené listy)
1 cibule
1 čili paprička
několik burských či jiných oříšků
olej
hořčičná semínk, římský kmín, kurkuma
kokos
citrónová šťáva
1 šálek mungo fazolí
1,5 l zeleninového či kuřecího vývaru (voda je taky fajn)
1 lžíce ghí, másla či kokosového nebo olivového oleje
2-3 šalotky
1 lžička kurkumy
1/2 lžičky římského kmínu
1/2 lžičky mleté skořice
1 chilli paprička
mořská sůl
čerstvý koriandr na servírování
1 citrón či mungo klíčky na servírování
2 čajové lžičky kumínu, koriandru, hořčičného semínka
špetka čilli vloček
2 lžíce ghí
600 g mrkve
140 g červené čočky (dál)
7 cm zázvoru
opražená dýňová semínka
1/2 šálku rýže
1/2 šálku mungo fazolek
1/2 šálku ovesných vloček
1/2 šálku čerstvého koriandru/petrželka
2 pol.lžíce ghí
černý pepř
sůl
cizrnová mouka 4 dl (lze nahradit hladkou moukou, ale cizrnová má vyšší vyživovou hodnotu)
voda 3 dl
sůl špetka
kurkuma 1 čajová lžička
muškátový oříšek 1 čajová lžička
koriandr ml. 1 čajová lžička
římský kmín 1 čajová lžička
prášek do pečiva (špetka)
ghí na smažení
zelenina (mrkev, cibule, květák - nepředvařený, brambory, baklažám ...)
středně velká jablka 3 ks
ghí/slunečnickový olej 3 polévkové lžíce
strouhaný zázvor 1 čajová lžička
skořicová kůra 2-3 cm
anýz 1/4 čajové lžičky
malá sušená paprička 1 ks
hřebíček 4-5 ks
badyán 1/2 hvězdice
kurkuma 1/4 čajové lžičky
přírodní cukr cca 2 polévkové lžíce
voda
cibule – šalotka
čilli
ghí
mléko 3 litry
šťáva ze 3 citrónů
mouka cca 500 g (např. hladká a celozrnná 1:1)
voda (syrovátka) 2-3 dl
sůl 1 čajová lžička
máslo na potření
máslo 350g
cizrnová mouka 400 g
cukr mletý 250g
koření: kardamom 1/2 čaj. lžičky nebo skořice 1 čaj. lžička
kokos (nemusí být): 2 polévkové lžíce
změklé máslo 120g
sušené mléko 125g
mletý cukr 115g
příchutě: karob se skořicí, drcené
ořechy, šafrán nebo vanilka rozvařená v trošce mléka aj.
Všechno smíchejte a vytvořte kuličky.
cukr 80g
piškotová drť 200 g
mrkev 4 ks (uvařit)
citrónová šťáva - 1 polévková lžíce, popř. přidat i kůru
ořechy 50g
rum 3 polévkové lžíce
voda